Astrofysikeren og de store spørsmålene

Next up:
Cancel
0:00
0:00
48:18
1x

Oh no!

Your current web browser does not support native video playback :(

To fix this, upgrade your browser to the latest version of any of these browsers:

You may also be missing the Windows Media Feature Pack needed for playback in Internet Explorer. Download it from Microsoft.com

Lydløs Podkast og programleder Anne-Line tar imot Marius Berge Eide. Han er doktorgradsstudent i astrofysikk ved Max Planck Institute i Tyskland. I denne episoden skal han ta med Anne-Line på en reise gjennom verdensrommet. Her skal de diskutere begreper som tid, rom, sorte hull, singularitet og multivers. Begreper som utfordrer vårt syn på virkeligheten, og at det finnes så utrolig mye mer mellom himmel og jord enn hva det blotte øyet kan se.

Rettelse: Anne-Line uttaler at den kjente filosofen, fysikeren og astronomen Galileo Galilei ble brent på bål. Dette stemmer ikke…helt. Det var naturfilosofen og tenkeren Giordano Bruno som ble brent på bål for å bedrive “vranglære” i 1600, og Galileo Galilei kom seg så vidt unna samme skjebne i 1633. Vi bør være glade for at Galileo Galilei, også kjent som “den moderne vitenskaps far”, unnslapp dette. Det er ikke sikkert stjernehimmelen ville vært den samme uten ham.

Denne episoden er tilgjengelig for nedlasting via denne lenken: https://we.tl/t-GMaXodKlFS

Publisert: 12.04.2019

Følg Lydløs Podkast på Instagram her: https://www.instagram.com/lydlospodkast/